Home

Achtergrond 163 x bekeken

Kwart minder winst voor energiebedrijf Essent

Energiebedrijf Essent heeft in de eerste helft van dit jaar bijna een kwart minder winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar.

De nettowinst stond afgelopen halfjaar onder druk door hogere kosten. Daardoor bleef onder de streep 197,6 miljoen euro over tegenover 260,7 miljoen een jaar eerder. Dat heeft Essent vandaag bekendgemaakt.

Het gaat om de winst uit voortgezette bedrijfsonderdelen. Essent heeft eind juni afscheid genomen van zijn netwerkbedrijf Enexis. Dat gebeurde omdat de politiek energiebedrijven dwingt hun netwerktak af te splitsen. De rest van Essent wordt ingelijfd door het Duitse energieconcern RWE. De verkoop van Essent wordt naar verwachting in het lopende kwartaal afgerond.

Essent boekte afgelopen halfjaar 4 miljard euro omzet. Dat is meer dan in dezelfde periode in 2008, toen de omzet 3,6 miljard euro bedroeg. Hogere inkoopprijzen voor energie en personeelskosten knaagden echter aan het bedrijfsresultaat en de winst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.