Home

Achtergrond 197 x bekeken

Kleinere Hortifair houdt vast aan traditie ondanks crisis

De tiende Hortifair beslaat door de economische crisis twee hallen minder dan vorig jaar.

Circa 150 exposanten van de 800 vorig jaar ziet in oktober af van deelname, zei Hortifairdirecteur Wim van der Loo vandaag bij de presentatie van innovaties in Tomatoworld in Honselersdijk. "Een behoorlijk aantal van de bedrijven slaat een jaar over." Het tweede lustrum wordt door de crisis ook niet uitbundig gevierd.

Volgens Van der Loo is ook een discussie ontstaan over de frequentie van de beurs. Een aantal bedrijven en branche-organisatie pleitte voor een tweejaarlijkse beurs. "Maar uit een eigen enquête blijkt dat maar zeven procent van de exposanten daar voor voelt. Zolang de innovaties in dit tempo doorgaan, is het verlagen van de frequentie ook geen discussie voor ons." Voor een aantal bedrijven is een kleinere standplaats gecreëerd.

Technologiebedrijven kiezen door de crisis ook meer voor de korte termijn, denkt Dan Roumen, marketingmanager bij Vosterman Ventilation. "Bij de ontwikkeling van techniek kijken we toch meer waar nu de behoefte ligt van de markt." Volgens Jan van der Lans van Kubo tuinbouwprojecten ligt door de crisis nog meer de nadruk op duurzaamheid en energiebesparing.

Of registreer je om te kunnen reageren.