Home

Achtergrond 131 x bekeken

KLM wil afval omwerken tot stroom

Luchtvaartmaatschappij KLM wil het afval uit de vliegtuigen gaan omzetten in energie en warmte.

Het is de bedoeling dat dagelijks 20 ton afval op die manier kan worden hergebruikt. Momenteel onderzoekt de vliegmaatschappij de haalbaarheid van deze manier van afvalverwerking. Volgend jaar begint een proef, aldus een woordvoerster van KLM vandaag.

Het afval uit vliegtuigen moet volgens de veiligheidsregels op het luchthaventerrein zelf worden verwerkt. KLM denkt het restafval van de tienduizenden vliegtuigmaaltijden goed te kunnen gebruiken als duurzame bron voor energie. Met de opgewekte stroom kunnen bijvoorbeeld koffers over de rolbanden het vliegtuig in, of kan zelfs energie naar de bloemenkassen in Aalsmeer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.