Home

Achtergrond 255 x bekeken

Japans prinselijk paar in Leiden

De Japanse prins Akishino en prinses Kiko hebben maandag een bezoek gebracht aan Leiden. Het paar was onder meer in Naturalis, het LUMC en het Sieboldhuis.

In het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Japan en Nederland vond het bezoek plaats. Leiden heeft altijd een bijzondere positie ingenomen in de betrekkingen tussen beide landen. Zo bracht de Duitse arts Philipp Von Siebold in de 19e eeuw een bijzondere collectie Japanse kunstvoorwerpen naar de stad. En is de Universiteit Leiden de enige Nederlandse universiteit die een opleiding Japanologie aanbiedt. In 2000 bracht keizer Akihito al een bezoek aan Leiden.

Het bezoek van het prinselijke paar aan Leiden had een informeel karakter. Dinsdag is het paar in Den Haag aanwezig bij de opening van Van Hier tot Tokio, over 400 jaar handel met Japan in de Koninklijke Bibliotheek. Ook heeft het paar een kort onderhoud met minister-president Jan Peter Balkenende.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.