Home

Achtergrond 168 x bekeken

Hoop voor ouders met erfelijke ziekte

Wetenschappers zijn erin geslaagd apenmoeders hun erfelijke ziektes niet over te laten dragen aan hun kinderen.

Dat gebeurde door gebruik te maken van genetisch materiaal van een ander vrouwtje dat het ongezonde deel uit het DNA verving. De techniek zou binnen enkele jaren ook toegepast kunnen worden bij mensen, schrijven de Amerikaanse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.

Britse media meldden donderdag dat de wetenschappers een proef met menselijke eicellen hebben aangevraagd. In de toekomst zouden daardoor onder meer erfelijke hart-, spier- en leverziektes kunnen worden voorkomen. Ook kanker, doof- en blindheid en diabetes zouden niet overgedragen worden aan het kind.

Bij de nieuwe techniek wordt het DNA in de eicel van een moeder met een genetische ziekte aangepast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.