Home

Achtergrond 192 x bekeken

Honderden tips over steekpartij crèche

De politie heeft tot dinsdag aan het einde van de middag honderden tips gekregen over de man die twee weken geleden de eigenares van een kinderdagverblijf in Amsterdam-West zou hebben doodgestoken.

Volgens een woordvoerder zit er "heel nuttige'' informatie tussen. Er komen nog steeds meldingen binnen. De tips stroomden binnen, nadat de politie maandagavond in een opsporingsbericht op meerdere tv-zenders de identiteit van de verdachte bekend had gemaakt. Ook toonde ze een foto van de 41-jarige Nevzat Koyak. De politie vroeg mensen die informatie hebben over zijn verblijfplaats zich te melden. De man is nog steeds voortvluchtig.

De woordvoerder van de politie noemde het grote aantal tips "ongekend''. "We zijn daar heel blij mee.'' De politie heeft zelfs extra mensen moeten inzetten om alle meldingen na te trekken. De 32-jarige Arzu Çakmakçi-Erbas werd twee weken geleden neergestoken op de parkeerplaats voor het dagverblijf, vlak nadat ze dat had afgesloten. Zij overleed later in het ziekenhuis.

De verdachte is volgens de politie verslaafd aan drank en drugs. Hij zou al eerder betrokken zijn geweest bij ernstige geweldsmisdrijven. Het is nog onduidelijk wat zijn motief zou zijn geweest. De moord had in ieder geval niets met de crèche te maken. Ook was er geen relatie tussen hem en het slachtoffer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.