Home

Achtergrond 155 x bekeken

Hogere deflatie in eurozone

De prijzen in de eurozone zijn in juli opnieuw gedaald.

Het prijsniveau in de zestien landen die de euro hebben ingevoerd, lag 0,7 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. In vergelijking met juni zijn de prijzen in juli eveneens met 0,7 procent gedaald, zo maakte het Europees statistische bureau Eurostat vrijdag bekend.

Analisten hadden verwacht dat de prijsdalingen, ook wel deflatie genoemd, in juli 0,6 procent zouden bedragen in vergelijking met vorig jaar. Ook de deflatie van maand op maand zou volgens de marktvorsers 0,6 procent zijn.

In alle lidstaten van de Europese Unie samen gingen de prijzen in vergelijking met juli 2008 nog wel met 0,2 procent omhoog (inflatie). In juni was de prijsstijging in de Europese Unie nog 0,6 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.