Home

Achtergrond 190 x bekeken

Herkomst vervuilde grond Ommen onduidelijk

De herkomst van de vervuilde grond die in een depot in Ommen is aangetroffen, blijft onduidelijk.

Dat is gebleken uit onderzoek in opdracht van de gemeente Ommen, waarvan de resultaten dinsdag zijn bekendgemaakt. Begin deze maand werden in het depot injectienaalden, ampullen morfine en accu's aangetroffen. De toegangswegen naar het gronddepot werden vervolgens met hekken afgezet. De grond is afkomstig uit een slibdepot in Dedemsvaart.

Uit onderzoek gedaan in februari bleek dat de grond geschikt is voor bewerking. Het nieuwe onderzoek bevestigt dat. Uit het rapport blijkt dat ook asbest is aangetroffen, maar binnen de daarvoor geldende normen. De grond is eigendom van Rijkswaterstaat en wordt gebruikt voor het verlengen van de N36. De politie doet ook onderzoek naar de vervuiling. Dat onderzoek loopt nog, meldde een woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.