Home

Achtergrond 149 x bekeken

Helft van spijbelaars heeft gescheiden ouders

Meer dan de helft van de scholieren die al op jonge leeftijd spijbelen, heeft gescheiden ouders.

Oorzaken zijn waarschijnlijk dat er maar één ouder thuis is die het spijbelen zou kunnen opmerken, en dat kinderen van gescheiden ouders al op jonge leeftijd allerlei beslissingen zelf mogen nemen.

Dat zegt socioloog René Veenstra van de Rijksuniversiteit Groningen. Veenstra onderzocht de 5 procent kinderen die al op de basisschool illegaal een dagje vrij nemen en die daarmee doorgaan op het voortgezet onderwijs. Over deze groep was tot nu toe in Nederland zo goed als niets bekend, aldus de universiteit. Veenstra gebruikte gegevens uit het langlopende onderzoek naar de ontwikkeling van meer dan tweeduizend jongens en meisjes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.