Home

Achtergrond 209 x bekeken 1 reactie

Grote lelieshow in Verenigde Staten

In samenwerking met Longwood Gardens (Verenigde Staten) organiseren het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) de handelsbond Anthos volgend jaar een grote lelieshow in de VS.

De show wordt gehouden van 21 tot en met 31 mei en draagt de naam Lilytopia. Longwood Gardens zal dan als gastheer optreden voor de Nederlandse handelsbedrijven en veredelaars van lelies, die de gelegenheid wordt geboden om hun assortiment te tonen aan de Amerikaanse bloemenproducenten, bloemisten en de Amerikaanse consument.

Daarnaast moet dit evenement uitgroeien tot de ontmoetingsplaats van de Nederlandse en Amerikaanse leliesector, waar productkennis kan worden gedeeld en waar informatie over de markt, de nieuwste productietechnieken en marketing kan worden uitgewisseld. Daartoe wordt tijdens de Lilytopia ook een seminar georganiseerd.

Longwood Gardens is gelegen nabij Philadelphia en behoort met een oppervlakte van 425 hectare tot een van 's werelds grootste showtuinen. Het idee van Lilytopia is enkele jaren geleden ontstaan nadat vertegenwoordigers van Longwood Gardens Keukenhof hadden bezocht. De fameuze lelieparade trok hun aandacht en toen zijn de eerste plannen gesmeed om deze parade ook in de Longwoods Conservatory nabij Philadelphia te houden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    connie

    Geweldig. Zal een goede reklame worden voor het hele vak. Longwood Garden is prachtig.

Of registreer je om te kunnen reageren.