Home

Achtergrond 244 x bekeken 3 reacties

GroenLinks: Hedwigepolder moet geheel natuur worden

De Zeeuwse Hertogin Hedwigepolder moet helemaal natuur worden, vindt de Tweede Kamerfractie van GroenLinks.

De fractie reageert hiermee op een recente uitspraak van de Raad van State. Die oordeelde dat de geplande derde verdieping van de Westerschelde voorlopig niet kan doorgaan, omdat de unieke getijdennatuur daarbij te veel schade zou oplopen. Het kabinet heeft tot nu toe onvoldoende aangetoond dat maatregelen voor natuurcompensatie voldoende zijn, meent de Raad van State, die later dit jaar een definitieve uitspraak doet.

GroenLinks heeft de ministers van LNV, Vrom en Verkeer en Waterstaat gevraagd om een beoordeling van het schorsingsbesluit van de Raad. LNV studeert nog op de uitspraak.

Het kabinet besloot eerder om niet over te gaan tot ontpoldering van de Hedwigepolder. Hiertegen bestond veel verzet in Zeeland. De ontpoldering zou overigens bedoeld zijn om de natuurschade van de tweede verdieping van de Westerschelde te herstellen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  frans

  die knakkers van groen links zijn zeker niet goed bij de les ,heel zeeland is tegen ontpoldering de raad van state heeft de hele ontpoldering afgeblazen en wat wil groen links ???ontpolderen dan heb je volgens mij een blad voor de kop

 • no-profile-image

  gert

  Dat groen links moet je met een korrel zout nemen , willen allemaal natuur maar wel vanuit een positie waarbij ze zelf met twee klauwen in de kas graaien.Groen linksers borghouts en moens zijn zojuist allebij als zakkenvullers ontmaskerd (Cvdk en gedeputeerde )

 • no-profile-image

  doomen

  Het streven van Groen Links is om ALLE boeren en boerenbedrijven naar de gallemiezen te helpen om plaats te maken voor de "kwartrondgestreepte dubbelgevleugelde emeltenhert".
  Zeeland is van oudsher een voedselproducerende provincie geweest.
  Hard nodig in deze tijden van voedselschaarste zou ik zo zeggen.
  Dus Groen Links, stop die goedkope opruiende retoriek, en probeer je bezig te houden met zaken waarvan je wél verstand hebt.Hoewel dat er, moet ik eerlijk toegeven, erg weinig zijn.
  Maar handen af van Zeeland.
  En ja, Zeeland moet een tweede kernreactor krijgen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.