Home

Achtergrond 166 x bekeken

Goudpalm maakt het werken prettiger

Iedereen die op kantoor werkt, zou een goudpalm in de buurt moeten hebben.

Deze palm is uitgeroepen tot bureauplant van het jaar, omdat hij niet alleen de lucht zuivert, maar ook in alle interieurs past.
Daarbij hoeft een kantoorklerk niet echt groene vingers te hebben om de palm te verzorgen. "Regelmatig water en af en toe plantenvoeding zorgen ervoor dat de palm jarenlang zijn 'werk' doet'', aldus de jury. In dit panel zaten deskundigen van onder meer het gezondheidsinstituut NIGZ en de kennisinstellingen TNO Kwaliteit van Leven en Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) van de Universiteit Wageningen.

Uit eerder onderzoek blijkt dat iedereen die langer dan vier uur per dag met een beeldscherm werkt, zich aantoonbaar prettiger voelt en productiever is dankzij planten op de werkplek. Volgens TNO moeten op twaalf vierkante meter minimaal twee planten staan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.