Home

Achtergrond 291 x bekeken

Gladiolus 'Greta' winnaar gladiolenkeuring

Afgelopen maandag organiseerde de KAVB de tweede speciale gladiolenkeuring bij CNB in Lisse.

Bij de beste grootbloemige won Gladiolus 'Greta' van Arris P.J. de Ridder. In de categorie kleinbloemige won de Firma Exclusief de geel-rode Gertrude. Exlusief kreeg voor zijn gehele inzending kleinbloemige gladiolen een gouden medaille. De prijs voor de beste gladiool ging naar Prisma Gladiolus met de rode zaailing 03.274.01. Prisma bracht ook de witte 02.167.05 waarvoor 9,24 punten werden gescoord en de lichtblauwe 02.167.05 die net een honderdste punt minder kreeg van de commissie. Challa Gladiolen wist met de roze-gele Z 340 9,07 punten te behalen. Daarnaast zette dit bedrijf nog vijf andere cultivars neer en kreeg net als Prisma Gladiolus een gouden medaille voor de collectie.

Al met al een geslaagde keuring, waar veel nieuwigheden tentoongesteld werden in goede tot zeer goede kwaliteit. De inzendingen zijn nog te bezichtigen bij CNB. De derde speciale gladiolenkeuring wordt maandag 10 augustus, eveneens bij CNB te Lisse georganiseerd. Dan wordt ook bepaald wie de winnaar is van elke prijsvraag over de drie keuringen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.