Home

Achtergrond 167 x bekeken 1 reactie

Gemeente Dongen beschuldigd van dierenmishandeling

Vier dierenorganisaties beschuldigen de gemeente Dongen van dierenmishandeling omdat duiven die sinds kort veel overlast veroorzaken in het dorp, worden gevangen en gedood.

Ze hebben aangifte gedaan, meldde een woordvoerster van Comité Dierennoodhulp woensdag. Bijna vierhonderd duiven werden drie weken geleden dakloos door de sloop van de Sint Josephkerk in Dongen. Ze zitten en poepen sindsdien op privéwoningen in het centrum van het dorp. Een speciaal bedrijf werd ingeschakeld om de duiven te vangen. Volgens de dierenorganisaties belanden de vogels bij een poelier.

De gemeente erkent dat de overlast die de dakloze duiven veroorzaken, niet was voorzien. Het klopt dat de duiven worden gevangen en gedood, zegt locoburgemeester Ad Stoop. Hij spreekt over een tweestrijd. Op korte termijn was het de enige oplossing, legde hij woensdag uit. IJzeren pinnetjes op de daken moeten bewoners zelf aanbrengen en verplaatsen het probleem alleen maar, denkt de gemeente. Het loslaten van andere vogels verstoort de aanwezigheid van overige fauna in het landelijke dorp. Het is de 'reinste kolder' dat de duiven zinloos worden mishandeld, zucht de wethouder. De gemeente denkt dat de overlast te overzien is als het aantal duiven is beperkt tot honderd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    hendrikus

    je kunt ze ook schieten,gaat veel sneller

Of registreer je om te kunnen reageren.