Home

Achtergrond 310 x bekeken 2 reacties

Friesland: Natura 2000 belemmert toerisme

De doelen van Natura 2000 tasten de groeimogelijkheden van het toerisme in Friesland aan. Dat stelt de provincie Friesland in het advies dat de provincie naar het ministerie van landbouw heeft gestuurd.

Volgens de provincie Friesland zijn de doelen van Natura 2000 nog wel verenigbaar met de huidige omvang van de toerismesector, maar is uitbreiding van de sector bijna onmogelijk. De Friese stuurgroep kan daarom nog niet instemmen met het ontwerp aanwijzingenbesluit voor Natura 2000-gebieden, meldt het Friesch Dagblad. De provincie wil eerst meer duidelijkheid over de maatschappelijke gevolgen. “Zoals het nu gaat is er geen spanning. Die ontstaat wél als recreatiebedrijven hun activiteiten wil uitbreiden”, stelt gedeputeerde Hans Konst in het dagblad.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    De provincie Friesland maakt zich dus alleen maar druk om de toeristische sector, dat de landbouw last kan hebben van natura 2000 dat vind de provincie totaal geen probleem.

  • no-profile-image

    gert

    Natura 2000 zal verlammend werken op de ontwikkeling in de landbouw en de toerismesector,en gaat gepaard met weer veel bureaucratie

Of registreer je om te kunnen reageren.