Home

Achtergrond 224 x bekeken

Franse verkopen groente en fruit trekken iets aan

De verkopen van groente en fruit in Frankrijk zijn de eerste weken van augustus iets aangetrokken.

Bij de meeste producten blijven de prijzen echter onverminderd onder druk staan. Vooral bij tomaten wordt dat mede geweten aan de grote toevoer van goedkope waar uit de Benelux. De prijs van komkommers gaat licht omhoog, in dit geval juist omdat er minder product uit de Benelux wordt aangevoerd.

Dat signaleert het tuinbouwschap Interfel in haar laatste weekbericht. "De markt ligt er beter bij na enkele zeer moeilijke weken. Dat is echter minder het geval voor producten met een nog altijd groot aanbod: perziken, nectarines, tomaten, pruimen, prei en wortelen. Bovendien blijft de Europese concurrentie levend", aldus Interfel. In het rapport van deze week noemt het schap daarbij opnieuw de Benelux en geen enkel ander Europees land met name.

Interfel is positief gestemd over onder meer komkommers, courgettes, peren en abrikozen. Tomaten blijven echter een van de grootste zorgenkindjes. Het aanbod uit Bretagne ligt op een hoog peil en de Benelux-collega’s concurreren zwaar op de prijs die daardoor op een zeer laag niveau is beland.

Of registreer je om te kunnen reageren.