Home

Achtergrond 366 x bekeken

Fotograferende veehouder wint internationale prijs

Fotograaf en melkveehouder Hans Menop uit Barchem maakte de beste agrarische foto uit 2008.

Dit is bepaald tijdens de jaarvergadering van de Internationale Federatie van Agrarische Journalisten (IFAJ) in Forth Worth in de Amerikaanse staat Texas.

Menop won de internationale prijs met zijn foto van een landschap met koeien in het ochtendgloren in de uiterwaarden bij de Gelderse Poort, maakte de Nederlandse Vereniging voor Land- en Tuinbouwjournalistiek (NVLJ) woensdag bekend. De jury waardeerde zijn foto 'Bij de rivier' vooral vanwege de hoge artistieke waarde en de fraaie compositie.

Er waren meer dan 150 inzendingen voor de IFAJ Photo Star Prize. Menop won in de categorie natuur en landschap en werd ook uitgeroepen tot algemeen winnaar. Hij krijgt een gouden pin, een certificaat en een geldbedrag. Fotografen uit Duitsland en Australië wonnen in de overige categorieën mensen en landbouwproductie. Eervolle vermeldingen waren er voor Twan Wierman uit het Limburgse Cadier en Keer, Alex de Haan uit het Friese Akkrum en Hans Menop voor een andere foto.

Het is de tweede maal dat Nederland de IFAJ-fotowedstrijd wint. Bij de eerste editie in 2003 won Marcel van den Bergh uit Altforst met de foto Boer en koe, die in de Volkskrant was gepubliceerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.