Home

Achtergrond 175 x bekeken

FNV houdt vast aan AOW-doelstelling

De FNV houdt vast aan de doelstelling de AOW-leeftijd op 65 te houden.

"Wij houden vertrouwen in onze argumenten en in de redelijkheid van onze gesprekspartners in de Sociaal-Economische Raad'', aldus een woordvoerder van de vakcentrale woensdag.

Het kabinet wil de AOW-leeftijd geleidelijk verhogen naar 67 jaar. De SER heeft tot 1 oktober de tijd om met alternatieven te komen die evenveel opleveren. In de raad, waarin werkgevers, vakcentrales en onafhankelijke kroonleden zitten, is "nog geen begin van overeenstemming'', zegt een woordvoerder van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Hij constateert dat er verdeeldheid is binnen de vakbeweging. Hij doelt daarmee op berichten dat voor het CNV ophoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar wel bespreekbaar is.

De christelijke vakcentrale haastte zich woensdag te verduidelijken dat op dit moment ook voor het CNV verhoging van die leeftijd een stap te ver is. Maar als andere maatregelen niet helpen om de staatsfinanciën op orde te krijgen, is verhoging van de AOW-leeftijd bespreekbaar. Het meetpunt daarvoor ligt voor het CNV in 2012 en 2015. Op zijn vroegst zou dan in 2016 de leeftijd geleidelijk omhoog kunnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.