Home

Achtergrond 535 x bekeken

Ernst van den Ende nieuwe directeur Plant Science Group

De Raad van Bestuur van Wageningen UR heeft Ernst van den Ende benoemd tot Algemeen Directeur van de Plant Sciences Group (PSG), als opvolger van Raoul Bino.

Ernst van den Ende zal deze nieuwe functie per 1 september al gaan invullen.

Ernst van den Ende (46) studeerde Plantenziektenkunde aan Wageningen Universiteit en promoveerde bij de leerstoelgroep Fytopathologie. Hij werkte aanvankelijk als onderzoeker bij verschillende proefstations (fruit en bollen). Sinds 2000 vanaf de oprichting van het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving was hij teamleider gewasbescherming.

In 2004 werd hij benoemd tot Businessunitmanager van PPO Bloembollen, Boomkwekerij en Fruit. Voorzitter van de Raad van Bestuur, Aalt Dijkhuizen, roemt van den Ende als een moderne manager, dicht bij de medewerker, sterk gericht op kansen en vernieuwing met een rijke werkervaring en een sterk netwerk. Wageningen UR en daarbinnen PSG wil zich de komende jaren nog sterker in de buitenwereld profileren. Ernst van den Ende zal zich daar de komende jaren bijzonder voor inzetten.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.