Home

Achtergrond 173 x bekeken 3 reacties

Een derde Marokkaanse jongeren: Nederland te soft

Een derde deel van de Nederlands-Marokkaanse jongeren vindt dat het Nederlandse rechtssysteem niet hard genoeg is tegen criminele leeftijdsgenoten. Dat blijkt uit een enquête van het televisieprogramma EénVandaag en Maroc.NL onder achthonderd jonge Marokkanen. Volgens hen moeten raddraaiers in de eerste plaats door hun ouders worden aangepakt.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 60 procent ermee zit dat veel leeftijdsgenoten van Marokkaanse afkomst met de politie in aanraking komen. Ze zijn daar ,,teleurgesteld en boos'' over. Bijna een op de vijf ondervraagden vindt dat jongeren met Marokkaanse wortels naar Marokko moeten worden teruggestuurd als ze hun crimineel gedrag blijven herhalen.


De ondervraagde groep heeft in het algemeen weinig vertrouwen in de oplossingen waarmee de regering komt. Toch vindt de meerderheid het aanstellen van straatcoaches goed en is de helft blij met de komst van gezinscoaches. Er is verdeeldheid over welke rol de Marokkaanse gemeenschap moet spelen. Tenslotte is een derde van de geïnterviewde Marokkaanse jongeren van mening dat de criminaliteit onder de eigen jeugd debet is aan de ,,populariteit'' van de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Albert

  juist ja Nederland is te soft,terug sturen direkt met het hele gezin,dat helpt het beste

 • J@gertje

  Een derde van de Marokkaanse jongeren vindt Nederland te soft.
  En die andere twee derde dan?

 • Bison

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden,zeker waar het criminele immigranten en deze komende van Muslim culture. Dat is trouwens in the hele westerse wereld een probleem,ook hier in noord America.
  De wussyfication van de blanke populatie en de stupid political correctness van de overheid zal hun ondergang worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.