Home

Achtergrond 221 x bekeken

EU telt 500 miljoen inwoners door migratie

De Europese Unie had op 1 januari van dit jaar 499,8 miljoen inwoners.

Dat is een stijging van ruim twee miljoen mensen (0,4 procent) ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers die het Europese bureau voor de statistiek, Eurostat, maandag naar buiten heeft gebracht.

De stijging komt volgens Eurostat vooral door migratie. Driekwart van de nieuwe Europeanen zijn immigranten. Het resterende kwart zijn nieuwgeborenen.

Toch maken de geboortes een steeds belangrijker deel van de bevolkingsgroei uit, aldus Eurostat. Terwijl het aantal immigranten en het aantal sterfgevallen in 2008 gelijk bleef, steeg het aantal geboortes in alle EU-lidstaten, behalve Duitsland.

Nederland had volgens Eurostat aan het begin van dit jaar bijna 16,5 miljoen inwoners, een stijging van ongeveer 81.000 mensen. Circa 50.000 nieuwe Nederlanders waren baby's, de rest immigranten. In zeven EU-landen, waaronder Duitsland, daalde het aantal inwoners.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.