Home

Achtergrond 176 x bekeken

'EU-pluimveeregels voor Britten stap terug'

De Britse dierenbescherming RSPCA vreest dat de invoering van de Europese pluimveerichtlijn een stap terug betekent voor miljoenen vleeskuikens.

De richtlijn maakt volgens de RSPCA dichtheden mogelijk die onder de huidige nationale regels niet zijn toegestaan. "Op dit moment hebben vleeskuikens in bedrijven die aan de basisregels voldoen minder ruimte dan een A4’tje. Dit zou nog minder worden als de EU-wetgeving overgenomen wordt. Wij denken dat dit een stap terug is met ernstige gevolgen voor het welzijn van de dieren", schrijft de RSPCA aan het plattelandsministerie Defra dat de EU-regels volgend jaar in nationale wetgeving moet omzetten.

Nu steeds meer mensen zich druk maken over de manier waarop vleeskuikens worden gehouden maakt de EU de situatie erger, niet beter, vindt de organisatie. "Deze nieuwe regels invoeren kan grote gevolgen hebben voor de sterftepercentages en voor problemen met de huid en de poten", zegt het hoofd van de boerderij-dieren afdeling Marc Cooper.

"Bovendien wordt het moeilijker voor deze dieren om gewoon natuurlijk gedrag te vertonen. We hebben in ons land de meest vooruitstrevende regels voor dierenwelzijn ter wereld, daarom vragen we Defra de juiste besluiten te nemen in het belang van het welzijn van de dieren", aldus Cooper.

Of registreer je om te kunnen reageren.