Home

Achtergrond 165 x bekeken

EU komt eind oktober met nieuw immigratiebeleid

De Europese Unie komt eind oktober met nieuwe plannen voor immigratie in Europa.

Dit liet Carl Bildt, minister van buitenlandse zaken van huidig EU-voorzitter Zweden maandag weten. Een eerste beleidsvoorstel zal gaan over de opvang en verdeling van immigranten onder de 27 lidstaten. De Zuid-Europese landen kampen met grote immigratiestromen uit Afrika. In Italië meerden vorig jaar zo'n 36.900 immigranten aan, een stijging van 75 procent vergeleken met 2007. De immigranten wagen met gammele bootjes de oversteek van de Middellandse Zee van Afrika naar Europa. Velen van hen komen om.

Vorige week vond de Italiaanse kustwacht een boot met vijf Eritrese migranten. Zij verklaarden dat tijdens de overtocht 73 medepassagiers waren omgekomen. De EU wil de zuidelijke EU-landen helpen met de opvang en behandeling van illegale immigranten, maar de noordelijke staten blijven terughoudend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.