Home

Achtergrond 214 x bekeken

Dwangsomprocedure tegen illegale mestlozingen

Waterschap De Dommel is een dwangsomprocedure tegen een veehouder in Sint Oedenrode gestart om een eind te maken aan illegale mestlozingen door het bedrijf.

De veehouder heeft dit jaar al twee keer mest op een sloot geloosd. Op 6 mei werd een illegale lozing van mest geconstateerd waarbij proces-verbaal is opgemaakt. Het bleek dat het verscherpt toezicht noodzakelijk was. Op 24 juli is weer een soortgelijke lozing vastgesteld en ook toen is proces-verbaal opgemaakt.

Om de lozingen definitief te beëindigen is een dwangsomprocedure gestart. De te nemen maatregelen moeten dusdanig zijn dat dit soort lozingen niet meer kunnen voor komen. De vervuilde sloot is over zestig meter schoongemaakt. Het waterschap gaat de verrichtingen van het bedrijf nauwlettend volgen.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.