Home

Achtergrond 214 x bekeken

Duitse uitgever zoekt jeugdwoord van het jaar

Een Duitse uitgever zoekt het Duitstalige 'jeugdwoord' van het jaar.

Tot eind oktober kan op de geselecteerde dertig creaties worden gestemd via internet. Kanshebbers zijn Edelratte (edelrat) voor de kleine hondjes van prominente vrouwen, Aknestäbchen (acnestaafje) voor patat en Faltenparty (rimpelparty) voor een familiefeestje. Maar ook andere nieuwe woordscheppingen spreken tot de verbeelding, zoals Don Promillo voor een dronkaard, Damager voor een bankmanager, Bankster voor een bankmedewerker en Ego-Deko voor make-up, sieraden, tatoeages en piercings. Ook uitgekozen: Schnecken-TÜV oftewel slakken-apk voor een bezoek aan de vrouwenarts.

Vorig jaar is voor het eerst het Duitse jeugdwoord van het jaar gekozen: Gammelfleischparty (bedorven vleesfeest) voor partijtjes van dertigplussers. Politici laakten het woord als een belediging voor miljoenen mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.