Home

Achtergrond 157 x bekeken

Dole wil met beursgang 350 miljoen euro ophalen

‘s Werelds grootste groente en fruitbedrijf Dole wil opnieuw een notering aan de beurs van New York.

Daarvoor heeft het bedrijf gisteren een registratie aangevraagd. Dole verwacht met een beursgang circa 350 miljoen euro aan aandelen uit te zetten. Dat geld wil het bedrijf gebruiken om de schuldenpositie te verlagen en voor gewone bedrijfsdoeleinden. Of het extra kapitaal tot overnames zal leiden, is niet bekend.

Dole was tot 2003 ook al genoteerd aan de beurs in de Verenigde Staten, maar topman en investeerder David Murdock haalde het bedrijf destijds van de beurs door de aandelen over te nemen. Dole had in 2008 een omzet van circa 5,4 miljard euro en is circa twee keer zo groot als concurrent Chiquita.

Of registreer je om te kunnen reageren.