Home

Achtergrond 168 x bekeken

Dodelijke explosie schrikt noordelijke Kaukasus op

Het zuiden van Rusland is maandag getroffen door de dodelijkste aanslag in jaren.

Een vrachtwagen vol explosieven ontplofte op de binnenplaats van een politiebureau in Nazran, de grootste stad van de deelrepubliek Ingoesjetië. Zeker twintig mensen kwamen om het leven, ruim 120 mensen raakten gewond.

De truck reed aan het begin van de ochtend met hoge snelheid door het hek van het politiebureau en reed in op een groep agenten die op appel stonden. De zelfmoordenaar in de vrachtwagen blies het voertuig op naast het wapendepot van de politie. Daardoor volgde nog een aantal andere ontploffingen. Het kostte de brandweer veel tijd de vlammen onder controle te krijgen.

De explosie, die een flinke krater veroorzaakte, was in de hele stad te horen. De rookwolken boven het politiebureau konden van heinde en verre gezien worden. In de directe omgeving sneuvelden ramen en moesten mensen hun woningen verlaten. Auto's werden door de explosie omvergeblazen en bomen vlogen in brand.

Onder de slachtoffers zijn niet alleen agenten, maar ook omwonenden. Ziekenhuizen behandelen gewonden, maar beschikken niet over voldoende bloed om iedereen te behandelen. De lokale overheid kondigde drie dagen van rouw af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.