Home

Achtergrond 517 x bekeken

'Dode' baby die nog leefde alsnog overleden

Een te vroeg geboren baby in Paraguay die vorige week dood was verklaard maar nog bleek te leven, is alsnog overleden.

Dit hebben media in het Zuid-Amerikaanse land gisteren gemeld. De zaak heeft in heel Paraguay veel emoties losgemaakt. De ouders hadden de 'dode' baby mee naar huis gekregen in een kartonnen doos.

De kleine Angel Salvador bleek vier uur later toch nog te leven toen zijn vader de doodskist openmaakte. "Ik opende de kist om hem te zien, en zag dat hij nog ademde'', aldus José Alavrenga vrijdag tegen lokale media. "Ik begon te huilen.''

Medisch personeel bracht het jongetje direct terug naar het ziekenhuis in de hoofdstad Asuncion om hem in een zuurstofcabine te leggen. Enige tijd verkeerde de Zuid-Amerikaanse zuigeling, die bij geboorte slechts 500 gram woog, in stabiele toestand. Maar zondag is hij, zoals nu bekend werd, alsnog overleden nadat meerdere vitale organen waren uitgevallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.