Home

Achtergrond 156 x bekeken

Derde dode door longpest in China

In een plaats in het westen van China is een derde inwoner overleden aan de longpest. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua dinsdag.

De Chinese autoriteiten hebben Ziketan, een plaats met circa tienduizend inwoners, maandag van de buitenwereld afgesloten vanwege de uitbraak van de longpest. Naast de drie doden zijn in Ziketan nog eens ongeveer tien mensen besmet met de ziekte.

De longpest is een variant van de pest, waar in de middeleeuwen naar schatting 30 tot 60 procent van de Europese bevolking aan overleed. De ziekte steekt in China nog steeds sporadisch de kop op. Als het virus niet in een vroeg stadium met antibiotica wordt behandeld is het sterftecijfer onder patiënten bijna 100 procent. De longpest wordt verspreid door knaagdieren en vlooien en is uiterst besmettelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.