Home

Achtergrond 181 x bekeken

De Beagle vaart opnieuw uit

De Beagle vaart eind deze maand opnieuw uit, met aan boord Sarah Darwin, de achterachterkleindochter van Charles Darwin die op een schip met dezelfde naam de reis maakte die leidde tot zijn evolutietheorie.

De nieuwe Beagle vaart tien maanden lang over de wereldzeeën, op zoek naar de vraag of de mensheid de aarde aan het vernietigen is.

De zeereis is een initiatief van de VPRO, de Belgische omroep Canvas en Teleac. De zeilclipper Stad Amsterdam is ingericht als televisiestudio annex laboratorium en vaart naar bedreigde gebieden, door windstiltes en orkanen en naar ongerepte natuur.

Behalve biologe Sarah Darwin zijn de Belgische journalist en bioloog Dirk Draulans en de Nederlandse journalist Lex Runderkamp aan boord. De clipper vertrekt op 28 augustus vanuit de haven van Oostende in België. Op allerlei plaatsen in de wereld stappen tijdelijke gasten aan boord, onder wie nog andere nazaten van Darwin, filosofen, kunstenaars en wetenschappers. Vanaf 13 september zijn de belevenissen van het schip en de bemanning op televisie te zien. De reis is op internet te volgen via www.beagle.vpro.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.