Home

Achtergrond 154 x bekeken

Dagje uit flink duurder

Een bezoek aan dierentuin, attractiepark, theater of museum is het afgelopen anderhalf jaar een stuk duurder geworden.

Vooral voor het museum en de dierentuin moest flink meer worden betaald. De prijs steeg met 10 procent, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag heeft gepubliceerd. De inflatie bedroeg in die periode 4 procent.

De flinke prijsstijging is niet iets van het laatste anderhalf jaar, merkt het CBS op. De entree voor een museum en de dierentuin is in tien jaar tijd met gemiddeld 70 procent gestegen. Het attractiepark werd in die periode gemiddeld 66 procent duurder.

Een avondje naar de bioscoop, het theater of een concert kost nu 55 procent meer dan tien jaar geleden. De inflatie over die periode ligt rond 25 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.