Home

Achtergrond 215 x bekeken 1 reactie

Combinen zoals opa dat deed

Harm Smit is in Zuidbroek aan het combinen met een Clayson M103 uit 1965.

De machine draaide de afgelopen 44 jaar voor verschillende eigenaren maar altijd in Zuidbroek. Smit heeft een makelaarskantoor en boert er bij wijze van hobby nog bij. De Groninger zit met vader en zus in een maatschap met een akkerbouwbedrijf van 58 hectare. Het werk wordt al bijna dertig jaar gedaan door een aantal boeren uit de omgeving. Naast tarwe produceert Smit ook aardappelen, suikerbieten en koolzaad. Foto Koos van der Spek

Jan Preuter (72) schudt gras van een perceel van 3 hectare. Op donderdag wordt het in gedroogde vorm in balen geperst en het meeste wordt dan afgeleverd bij paardenbezitters in de omgeving. Preuter stopte zeven jaar geleden met commercieel melken maar gaat door met landbewerking. De Overijsselenaar melkt ook nog altijd een handvol koeien. "Voor de koffiemelk. Een mens moet toch wat te doen hebben." Foto Ruben Meijerink

Een deelnemer aan de kunstroute ArtZuid 09 in Amsterdam Oud-Zuid plaatst delen van het kunstwerk 'Rottend Fruit en Wespen'. Het is één van de 39 kunstwerken op dit festival aan de Minervalaan en Apollolaan. Het evenement start 16 augustus en is gratis toegankelijk voor publiek. ArtZuid 09 is het initiatief van bewoners van de straten. De beelden zijn geplaatst op de groene stroken langs de wegen in Oud-Zuid. Het festival mengt klassieke stukken met modern werk van kunstenaars als Paul McCarthy. Foto ANP

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    M. Wouters

    Een heel mooie foto. Het doet me denken aan de verkeringstijd met mijn huidige man.
    We hebben indertijd mijn schoonvader regelmatig geholpen met inkuilen. Het was toen altijd hard werken, maar wel gezellig om met z'n allen op het land ranja te drinken.

Of registreer je om te kunnen reageren.