Home

Achtergrond 180 x bekeken

Cargill verkoopt mogelijk kunstmesttak Mosaic

Cargill overweegt haar 64 procent aandeel in de kunstmestproducent Mosaic te verkopen.

Dat maakte financieel directeur David MacLennan bekend tegenover persbureau Bloomberg. Mosaic zag de laatste tijd haar omzet maar vooral winst fors dalen.

MacLennan zei dat het nog niet zeker is dat de firma zijn belang verkoopt omdat kunstmest een essentieel onderdeel is van het boerenbestaan. Cargills belangrijkste activiteit is het verhandelen van graan en oliezaden. Mosaic is niettemin goed voor ongeveer 15 procent van de wereldproductie aan kali.

BHP en Vale hebben recentelijk geïnvesteerd in kunstmestproductie. Mosaic bezit vijf kali-mijnen in Canada en de VS. Het opkopen van Mosaic kan voor de bedrijven goedkoper zijn dan investeren in losse mijnen en het ontwikkelen van infrastructuur daaromheen, aldus analisten.

Of registreer je om te kunnen reageren.