Home

Achtergrond 154 x bekeken 5 reacties

Campagne moet inburgeraars op plicht wijzen

De mediacampagne 'Het begint met taal' wordt volgende maand weer nieuw leven ingeblazen om inburgeraars te wijzen op hun plicht zo veel mogelijk deel te nemen aan de Nederlandse samenleving.

Dat heeft het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie (WWI) dinsdag laten weten. De prognoses over de aantallen actief inburgerenden vallen bar tegen en minister Eberhard van der Laan (Integratie) gaat de gemeenten daarom achter de broek zitten. ,,Ik ben steeds minder onder de indruk van de redenen die gemeenten aanvoeren dat het niet lukt.'' Bij elk knelpunt dat zich voordoet zullen ze bij gemeenten die wel goed bezig zijn, kunnen afkijken hoe die het doen.

Gemeenten hoeven er ook niet mee aan te komen dat ze de doelstellingen niet halen, omdat vrijwillige inburgeraars lastig te vinden zijn. Van der Laan vindt dat ze dan eerst maar eens meer werk moeten gaan maken van de verplichte inburgeraars, want van hen hebben er 80.000 nog geen aanbod voor een cursus gehad.

Gemeenten die achterblijven, moeten met de billen bloot. Volgend jaar worden de cijfers over het aantal inburgeraars openbaar. Maar de gemeenten zijn niet alleen verantwoordelijk, voegt Van der Laan eraan toe. De potentiële inburgeraars zijn in de eerste plaats zelf verantwoordelijk om in te burgeren, zegt hij

"Integratie staat of valt met de participatie van nieuwe Nederlanders in onze samenleving, door werk, op school en in de buurt. Van nieuwe Nederlanders verwachten we daarom dat zij zich inzetten om te participeren in onze samenleving en dat zij de kans die we daarbij bieden, aangrijpen'', aldus Van der Laan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  henk

  Gooi er maar weer miljoenen tegen aan,er geven zich 50 personen op voor een bijeenkomst ,er komen er 3 opdraven,dat is de praktijk

 • no-profile-image

  sandra

  NAVO en de Nafta, BOYCOTTEN NEDERLANDS!!!!!!! BOYCOTTEN EUROPESE UNIE EN NEDERLANDS! Uw stomme Inburgeringswet is discriminatie tegen Westerse landen!

 • no-profile-image

  Leen

  Zolang er in nederland meer hoofddoeken rondlopen dan in Istanbul is integratie nog ver weg.

 • no-profile-image

  Sandra

  Hoe je mond Minster Van der Laan, niemand, en ook Amerikanen burgers zijn moe van je land en je stomme stomme nederlanders! Verenigde Staten en Canada moeten boycotten Nederlands!!

 • no-profile-image

  gert

  Met onwillige honden is het moeilijk hazen vangen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.