Home

Achtergrond 172 x bekeken

CNB en PPO houden gezamenlijke open middag

Vrijdag 11 september houden CNB en PPO in Lisse weer een gezamenlijke open middag van 13.00 tot 17.00 uur.

Belangstellenden zijn deze middag van harte welkom om kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen binnen het onderzoek. Deze middag staan zomerbloeiende bloembollen, vaste planten en zomerbloemen centraal. Naast de proefvelden ligt er een opplanting van Dahlia/Zantedeschia tegenover het CNB-gebouw aan de Heereweg in Lisse op de proefvelden van PPO.

In de voorzomer zijn weer zo’n 465 soorten Dahlia's en 79 soorten Zantedeschia (Calla's) opgeplant op de showtuin aan de Heereweg in Lisse. Ook dit jaar bestaat de collectie uit een groot aantal nieuwigheden van diverse veredelaars. Op de proefvelden en in de schuur is een breed scala aan interessante objecten te zien op het gebied van ziekten en plagen, toetsontwikkeling, energie, bodem en bemesting. Zo is er onder meer aandacht voor virus bij Zantedeschia en tulp, Erwinia, onkruidbestrijdingsmiddelen en warmwaterbehandeling bij lelie. Daarnaast is er actuele informatie over bestrijding van droogrot, Burkholderia en over energiebesparing. Ook is er een breed scala aan onderwerpen rond de teelt van zomerbloemen en vaste planten, zoals valse meeldauw in zonnebloemen, bladvlekken en bodemmoeheid. Er worden diverse lezingen gehouden, waaronder over de resultaten van het project Topsoil+, dat is gericht op optimale bodemgezondheid voor sierteelt op duinzandgrond. Interessant onderdeel daarbij is de bodemweerbaarheid: een gezonde bodem, waardoor minder kans op ziekten is. Ook wordt een lezing gehouden over gewasbescherming in zomerbloemen en vaste planten.

Behalve uitleg bij de proeven zijn diverse vertegenwoordigers van het bedrijfsleven aanwezig met praktische adviezen. De middag biedt ook weer de mogelijkheid van verlenging van de spuitlicentie. Belangstellenden hiervoor dienen uiterlijk 13.00 uur aanwezig te zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.