Home

Achtergrond 152 x bekeken

CBS publiceert werkloosheidscijfers

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert deze ochtend cijfers over de werkloosheid in Nederland.

Economen verwachten dat het aantal werklozen in de maanden mei, juni en juli door de economische malaise verder is opgelopen.
In de voorgaande driemaandsperiode, april tot en met juni, waren gemiddeld 373.000 personen werkloos. Dat komt overeen met 4,8 procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder zat 4 procent van de beroepsbevolking zonder werk.

De economen van ING voorspelden vorige week dat de werkloosheid dit jaar nog zal toenemen tot 5,3 procent en 8,5 procent volgend jaar. Eerder deze maand bleek uit nieuwe prognoses van het Centraal Planbureau (CPB) dat de werkloosheid zich minder slecht ontwikkelt dan eerder gedacht. Nederland heeft de laagste werkloosheid van alle landen van de Europese Unie. De werkloosheid in de eurozone liep in juni op tot 9,4 procent, de hoogste stand van de afgelopen tien jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.