Home

Achtergrond 292 x bekeken

’Burgers kunnen zelf landschap verfraaien’

Bedrijven en burgers kunnen een actieve rol spelen bij het verfraaien van het Nederlandse landschap.

Minister Gerda Verburg onderstreepte dat maandag in Gelderland, waar het voormalige militaire oefenterrein Gorsselse Heide werd overgedragen aan de stichting IJssellandschap en de stichting Marke Gorsselse Heide.

Meer dan honderd hectare komt daardoor in handen van omwonenden en vrijwilligers. Het terrein wordt omgevormd tot natuurgebied.
De stichtingen verwierven de grond na de eerste veiling in het project Ontwikkeling Militaire Terreinen. Zo’n veiling staat ook open voor andere gebieden binnen dat programma, zoals het complex Koningsweg Noord bij Arnhem.

De staat zal op de Gorsselse Heide zorgdragen voor het opruimen van oefenmunitie op voormalige schietbanen en het wegwerken van vervuiling. Een bunker wordt omgebouwd tot winterverblijf voor vleermuizen. Het terrein is niet langer het domein van militairen, maar straks wel van zandhagedissen, boomvalken, hazelwormen en boomleeuweriken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.