Home

Achtergrond 86 x bekeken

Buiten eten

Hier lees je nog twee lekkere recepten voor bij de barbecue.

Gepofte appels

Dit heb je nodig:
• 4 grote appels
• 4 handjes rozijnen
• 1 theelepel kaneel
• zilverfolie
• 4 eetlepels appelstroop
Verder: een kom, schilmesje, snijplank, lepel en appelboor.

Dit moet je doen:
- Was de appels.
- Snij de bovenkant van de appels. Bewaar het kapje.
- Snij het klokhuis er met de appelboor uit.
- Meng rozijnen, kaneel en appelstroop in de kom.
- Vul de appels ermee en zet het kapje er weer op.
- Wikkel de appels in aluminiumfolie.
- Leg ze een half uur in de warme as van de barbecue.

Sinaasappel/frambozendrank

Bij barbecuen hoort een feestelijk drankje.

Dit heb je nodig:
• 250 g frambozen
• 2 dl yoghurt
• 3 dl sinaasappelsap

Dit moet je doen:
- Meng de frambozen in de yoghurt in 1 minuut fijn met de mixer.
- Doe er het sinaasappelsap bij en mix 30 seconden.
- Schenk alles in hoge glazen.
- TIP: doop de rand van de glazen eerst in sinaasappelsap en daarna in een schaaltje suiker voor een feestelijk randje.


Foto

Jos Hillebrand

Of registreer je om te kunnen reageren.