Home

Achtergrond 151 x bekeken

'Britse gevangenen eten beter dan patiënten'

In de Britse gevangenissen wordt beter gegeten dan in de Britse openbare ziekenhuizen.

Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Bournemouth, waar de BBC zondag over schrijft.

Volgens de onderzoekers is het eten in gevangenissen beter van kwaliteit. "Er wordt gezond gekookt. Zout wordt niet toegevoegd en er wordt relatief weinig gefrituurd'', aldus onderzoeker John Edwards. "Het voedsel in de gevangenissen is beter dan wat de meeste burgers voorgeschoteld krijgen.''

In het ziekenhuis staan de zaken er heel anders voor. Niet alleen is het eten lang niet altijd goed, patiënten krijgen vaak ook niet genoeg voedingsstoffen binnen, concluderen de onderzoekers. Mensen krijgen onvoldoende hulp bij het eten of hebben geen trek vanwege hun ziekte. Ook worden maaltijden geserveerd op tijden waarop patiënten een onderzoek hebben.

Volgens Edwards is 40 procent van de patiënten bij binnenkomst van het ziekenhuis ondervoed en daalt dit percentage niet tijdens het verblijf.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.