Home

Achtergrond 217 x bekeken 1 reactie

'Britse controle op residu in dierlijk product onder de maat'

De controle in Groot-Brittannië op resten van geneesmiddelen en op ziektekiemen in dierlijke producten vertoont gebreken.

Dat stelt het Food and Veterinary Office (FVO), het veterinair controleorgaan van de Europese Commissie, in een rapport. Het FVO bracht in februari een inspectiebezoek aan Groot-Brittannië.

FVO-inspecteurs stelden vast dat bepaalde producten (schapen- en geitenmelk, konijnen) niet werden gecontroleerd; de controle op residuen in paardenvlees en wild was verre van volledig.

Dierlijke bijproducten

Ook constateerde het FVO verschillen in de officiële controles tussen regio's; van enige coördinatie op dit vlak was geen sprake. Voor het overige was het toezicht op vervuilende en ziekmakende stoffen in dierlijke producten geregeld in overeenstemming met Europese regels, aldus het rapport

Het FVO was beter te spreken over de toepassing van regels voor het gebruik van dierlijke bijproducten in Groot-Brittannië; hierbij werden slechts enkele kleine tekortkomingen vastgesteld.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    zondervan

    Hoe heet nou toch ook die organisatie in India die onderzoek doet naar gevaarlijke stoffen in biest en melk?...wat zo goed zou zijn tegen het griepvirus?....wat een computerexpert in pilvorm aanbiedt?

Of registreer je om te kunnen reageren.