Home

Achtergrond 164 x bekeken 2 reacties

Bord leegeten of anders boete

Een aantal oosterse restaurants laat gasten extra betalen als ze hun bord niet leegeten. Het gaat om eetgelegenheden die voor een vast bedrag onbeperkt sushi serveren.

Ze willen voorkomen dat de klanten meer van de hapjes bestellen dan ze op kunnen.
Eigenaar Shao Ming Hu van restaurant Asian Palace bevestigde zaterdag een bericht hierover in De Telegraaf. Behalve zijn etablissement hanteren ook collega's in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag dit beleid.


De boete in Asian Palace, waar de nieuwe sushikeuken vorige week open ging, bedraagt een euro voor elk overgebleven koud gerecht en 3 euro voor de warme lekkernijen. Volgens de eigenaar reageren de gasten met begrip. "Ze vinden het logisch dat het gebeurt.''
"Het gaat niet alleen om kostenbesparing. Het is gewoon zonde om goed voedsel weg te gooien'', zegt hij verder.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Willem

    Goede zaak. Lijkt me moeilijk te realiseren, maar dit moet bij elk buffet gebeuren, als je ziet hoe daar door bepalende personen flink wordt opgeschept, heeft dat weinig meer met fatsoen te maken. Lijkt meer op een graaicultuur en dat past eigenlijk wel weer in 2009.

  • no-profile-image

    Fryslan

    Helemaal met onderstaande reactie eens!! Hele goede zaak.

Of registreer je om te kunnen reageren.