Home

Achtergrond 169 x bekeken

Blussen brand Schoorl duurt nog dagen

Het gaat nog dagen duren voordat de brand rondom Schoorl helemaal is geblust. Dat zei burgemeester Hetty Hafkamp vanochtend tijdens een informatiebijeenkomst voor de inwoners van het dorp in Noord-Holland.

Verder vertelde ze dat ze verwacht dat de ongeveer 550 inwoners die vrijdag werden geëvacueerd, mogelijk zaterdagavond weer naar hun woningen terug kunnen keren. Maar dat is nog niet helemaal zeker, aldus Hafkamp.


De burgemeester liet verder weten dat er experts uit de Veluwe komen om het vuur te helpen bestrijden. Volgens haar heeft de brandweer op de Veluwe veel meer ervaring met het blussen van heide- en bosbranden. Ook het ministerie van Defensie stuurt net als vrijdag blushelikopters.


De brand ontstond vrijdagmiddag aanvankelijk als heidebrand, al snel ter grootte van een hectare. Later sloeg het vuur over naar het bos. De harde zuidwestenwind bemoeilijkte het blussen en zorgde bovendien voor veel rookontwikkeling. Er was sprake van drie brandhaarden. Op het hoogtepunt besloeg de brand 500 vierkante meter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.