Home

Achtergrond 158 x bekeken

'Bevolking profiteert van luxe resort prins'

De bevolking van het Mozambikaanse schiereiland Machangulo profiteert nu al van de komst van een luxe resort, waar ook prins Willem-Alexander en prinses Máxima een vakantievilla laten bouwen.

Dat stelt de stichting Administratiekantoor Machangulo donderdag in een reactie op berichtgeving in De Telegraaf. Die krant meldde donderdagmorgen dat er nog veel mis zou zijn in het gebied. Zo ontbreekt schoon water en elektriciteit op scholen. De stichting Administratiekantoor Machangulo is vorige maand in het leven geroepen om de belangen van de prins in het vastgoedproject te behartigen.

Bij de start van het project vorig jaar wilden de investeerders dat de bouw van het vijfsterrenresort samengaat met een verbetering van de leefomstandigheden voor de lokale bevolking. De vennootschap Machangulo SA, waarvan de investeerders in het project aandeelhouders zijn, heeft inmiddels vijf scholen en een ziekenhuis gebouwd en een zestal waterputten geslagen.

Er komt nog een ziekenhuis en de vijf scholen krijgen meer klaslokalen. Er wordt een lokale stichting opgericht die zich richt op verbetering van gezondheidszorg, onderwijs en natuur. De investeerders steken geld in deze stichting. ,,Er komt bijvoorbeeld voldoende water voor het hele schiereiland'', aldus een woordvoerder van de stichting Administratiekantoor Machangulo.

Verbeteren welvaart

Projectontwikkelaar Machangulo liet in mei onderzoek doen naar de situatie op het schiereiland in Mozambique. Volgens de zegsman is naar aanleiding van dit onderzoek extra energie gestoken in het verbeteren van de welvaart. "Door het project komen al arme mensen terug naar Machangulo om daar te werken'', zegt de woordvoerder. In de toekomst worden volgens hem "nog grotere stappen gezet''.

Prins Willem-Alexander laat een huis bouwen aan de kust van Mozambique omdat hij een grote liefde heeft voor het Afrikaanse continent. Vrienden uit andere Europese landen zijn op dezelfde plek ook bezig met het bouwen van huizen. Vorige maand is een onafhankelijke stichting opgericht om de prins op afstand te zetten van het avontuurlijke project in het afgelegen gebied. Het is onbekend wanneer de villa gereed is voor de prins en zijn gezin.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.