Home

Achtergrond 169 x bekeken 1 reactie

Behoorlijke vraag naar leasemelk

De leasemelkhandel komt wat meer los. Het aanbod is best redelijk, maar de vraag is nog iets groter. Dat betekent dat leasemelk duurder wordt. Er komt een dubbeltje bij de prijs op, tot €4,15 per kg vet (grafiek 1).

Het is overigens niet zo dat er veel meer leasetransacties worden gesloten. Het zijn vooral de hoeveelheden, die aanmerkelijk groter zijn dan in de afgelopen weken.

De koopmelkhandel is na een roerige week (quotum werd €1,50 duurder) weer tot bedaren gekomen. Koopmelk blijft staan op €19,25 per kg vet (grafiek 2).

De kopers hebben even doorgepakt, maar dat is voorbij. Nu worden de verkopers in de wachtkamer gezet. Het gevolg is dat de koopmelkprijs weer iets kan zakken. Maar quotum zakt zeker niet terug tot het niveau van €17,75. Daarvoor is het aanbod toch echt te klein.

prognose:

koopmelk iets goedkoper, lease gelijk

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Wahw, die Theo is echt goed. Weet precies te voorspellen ( goeie contacten ?) dat de bodem 17.75 is. Dit zijn de mannen die de zuivelindustrie nodig heeft. Altijd positief ingesteld over prijsontwikkelingen. Hoe zei een quotumhandelaar dat ook al weer? Oh ja, goed koopmanschap.

Of registreer je om te kunnen reageren.