Home

Achtergrond 204 x bekeken

Bedrijf wil duizend honden per jaar klonen

Het Zuid-Koreaanse biotechnologische bedrijf RNL Bio wil in een nieuwe vestiging duizend honden per jaar gaan klonen voor commerciële doeleinden.

Verder is de onderneming van plan wolven te klonen. Dat heeft Cho Seong-ryul, directeur van RNL Bio, vrijdag gezegd. Het bedrijf opent begin volgend jaar een nieuwe vestiging in Yongin, ten zuiden van de hoofdstad Seoul. Bij het klonen van honden gaat de onderneming zich richten op gezelschapsdieren, maar ook op dieren die voor onder meer de medische wetenschap kunnen worden gebruikt.

Vorig jaar meldden biotechnologen van RNL Bio dat ze een hond hadden gekloond die bij mensen mogelijk kanker kan ontdekken. De puppies kwamen van een zwarte labrador retriever die speciaal was getraind om met haar scherpe neus kankercellen op te sporen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.