Home

Achtergrond 178 x bekeken

'Australië kan wel wat extra seizoenen gebruiken'

Een Australische wetenschapper vindt dat meer seizoenen moeten worden ingevoerd.

Volgens botanist Tim Entwisle is het belachelijk om vast te houden aan het systeem met vier seizoenen, dat nog van de Britten geërfd is. "Een systeem met meer seizoenen zou in Australië veel beter werken'', aldus Entwisle zaterdag in de plaatselijke media.

De onderzoeker kwam meteen met een voorstel op de proppen. De overgang tussen lente en zomer wil hij sprummer noemen, een samenvoeging van het Engelse spring en summer. De periode tussen de winter en een vroege lente mag wat hem betreft de naam sprinter krijgen. Dat is een samenvoeging van spring en winter.

Entwisle vindt dat het huidige systeem mensen te weinig inzicht geeft in de klimaatverandering op het continent. Daarom moet op z'n minst over een nieuw systeem gepraat worden. Uiteindelijk hoopt hij dat per regio bepaald wordt hoeveel seizoenen nodig zijn.

De inheemse Aboriginals hebben in sommige gebieden acht seizoenen per jaar om de lokale weerssituatie te omschrijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.