Home

Achtergrond 320 x bekeken 1 reactie

Atsma: 16- en 17-jarigen mogen ook op trekker

Ook 16- en 17-jarigen mogen met de trekker de openbare weg op, mits ze over een certificaat beschikken. Dat vindt CDA-Kamerlid Joop Atsma.

Vorige week zei Atsma dat hij het trekkerrijbewijs wil koppelen aan het autorijbewijs. De CDA’er heeft daarmee niet willen zeggen dat personen onder de 18 jaar geen trekker mogen rijden. Wel acht hij het denkbaar dat gekeken wordt naar de eisen aan het certificaat voor 16- en 17-jarigen. De Kamer debatteert woensdag over verkeersveiligheid.

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    maik-wolsink@hotmail.com

    ik ben zelf 17 en ik rijd al vanaf mijn 14e trekker en vanaf mijn 16e op de weg, ik moet zeggen de theorie stelt helemaal niks voor als je een 5,6 hebt ben je al geslaagd gelukkig had ik een 9.4 .ook de praktijk mag wel wat lastiger een keertje achterwaarts insteken in de stal, rondje op de weg en klaar en dan te bedenken dat wij op de weg mogen met ladingen van meer dan 60 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.