Home

Achtergrond 160 x bekeken

Antwerpen dreigt met claim wegens ondiepe Schelde

Als Nederland blijft talmen om het verdrag over de Schelde-uitdieping na te komen, wil de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens een schadeclaim indienen.

Antwerpen wil zo de gederfde inkomsten terugvorderen. "Een schadevergoeding is een beter drukmiddel dan een boycot van Zeeuwse mosselen, me dunkt'', meldde Janssens dinsdag in de Vlaamse krant De Morgen. Nederland beloofde de Belgische deelstaat Vlaanderen vier jaar geleden in een verdrag om de Schelde uit te diepen. Zo kunnen grotere schepen naar de haven van Antwerpen varen.

Nederland weigerde echter om een polder in Zeeuws-Vlaanderen onder water te zetten, waarna de Raad van State het uitdiepen stillegde. Zonder de uitdieping loopt de Antwerpse haven 70 miljoen euro per jaar aan inkomsten mis, berekende het Centraal Planbureau (CPB) eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.