Home

Achtergrond 299 x bekeken

Agco neemt CNH niet over

CNH is niet te koop, stelt Agco-topman Martin Richenhagen. Ook John Deere, Volvo en het Koreaanse Doosan Infracore zouden in de markt zijn om CNH over te nemen.

In een interview dat hij aan Reuters gaf, vertelde Richenhagen dat hij zich vorige maand gemeld heeft bij Fiattopman Sergio Marchionne. Hij wilde weten of overname van CNH door Agco bespreekbaar was.

Doordat Fiat recent de autofabrikant Chrysler overnam, deden er geruchten de ronde dat Fiat af wou van CNH om de overname te bekostigen. Maar Marchionne benadrukte hem dat CNH behoorde tot de core-businesse van Fiat en niet te koop komt.

De CNH-bouwmachinedivisie komt misschien wel te koop, maar daarin heeft Agco geen interesse.

Nieuwe fabriek

Agco wil zijn positie in Noord-Amerika verstevigen. Nu is Agco, met de merken Fendt, Massey Ferguson, Valtra en Challenger vooral sterk in Europa en Zuid-Amerika. De overname van CNH had dat mogelijk gemaakt. Maar omdat CNH definitief niet te koop komt, heeft Agco vervolgens besloten zelf een grote nieuwe fabriek in Georgia te bouwen en een deel van de productie daar naar toe over te hevelen.

De fabriek zal aan 2.000 mensen werk bieden. Agco had de laatste jaren al essemblagefabrieken geopend in Baltimore, Houston en Tacoma.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.