Home

Achtergrond 200 x bekeken

40 jaar wachten op een volkstuintje

De belangstelling voor een volkstuin onder de Britten is zo groot dat de wachttijd in veel plaatsen is opgelopen tot vele jaren.

De Noord-Londense deelgemeente Camden spant daarbij de kroon want daar moet je 40 jaar wachten voordat je aan de beurt bent. In het Noordengelse Blyth bedraagt de wachttijd nu 30 jaar, in een andere Londense wijk Islington 25 jaar.

Volgens de nationale organisatie van volkstuinhouders NSALG is de gemiddelde wachttijd nu drie jaar. De meeste mensen willen zelf gaan tuinieren om goedkoper te kunnen eten. Anderen geven de voorkeur aan eigen teelt omdat ze geen bestrijdingsmiddelen willen.

Secretaris Geoff Stokes van de NSALG: ‘"Het is fantastisch dat zoveel mensen met deze hobby willen beginnen. Volkstuinieren is goedkoop, goed voor je en kan je ook nog eens een hoop geld besparen."

Of registreer je om te kunnen reageren.